Rechtervleugel Anneessens-Funck maandag open na instorting plafond

'De school blijft wellicht nog een week dicht', werd aanvankelijk gedacht, maar maandag gaat de rechtervleugel van de school opnieuw open.
Updated: 07-09-2018 - 17:08

Maandag gaat de rechtervleugel van het Instituut Anneessens-Funck terug open. Vrijdagochtend is een deel van het plafond van de Nederlandstalige ingestort. Daarbij vielen geen gewonden, maar de school bleef vrijdag wel dicht.

In de linkervleugel van de school barstte een waterleiding, waardoor delen van het plafond in enkele lokalen instortten. De school bleef vrijdag gesloten. Volgens een woordvoerder van Hariche moest er naar vervangingslokalen gezocht worden voor een vijftigtal leerlingen. Die vond de gemeente in het nabijgelegen Zuidpaleis.

Het probleem werd vrijdag meteen aangepakt door de bevoegde diensten, maar alle leidingen en elektriciteitskabels moeten nu volledig drogen om de veiligheid te garanderen. "De loodgieterij, elektriciens en preventiedienst waren aanwezig. Alle leidingen en elektriciteitsdraden moeten nu goed droog zijn vooraleer we in die linkervleugel de elektriciteit volledig kunnen aanzetten', vertelt pedagogisch inspecteur-generaal voor het Nederlandstalig onderwijs van de stad Brussel, Sandra Denies.

Een vijftigtal leerlingen wijken tijdelijk uit naar een ander gebouw van het instituut. Maandag gaat de rechtervleugel van de school, die niet is aangetast, wel terug open. Na een week volgt er een nieuwe inspectie om te bepalen of de klassen terug in gebruik genomen worden.

Het gebouw is in handen van de stad Brussel. De Brusselse gemeenteraadsleden Bart Dhondt (Groen) en Bianca Debaets (CD&V) zeggen op Twitter alvast schepen Hariche te zullen interpelleren over de kwestie. Volgens hen hebben meerdere Brusselse scholen nood aan renovatiewerken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?