Vijftigtal ontevreden leraren op Brusselse gemeenteraad

© KH
| Een vijftigtal leraren van Franstalige scholen van de Stad Brussel.

De ontevredenheid in Franstalige scholen van de Stad Brussel houdt aan. Een vijftigtal leraren kwamen die kracht bijzetten op de Brusselse gemeenteraad. Aan de basis ligt een conflict in het atheneum Les Pagodes rond het optreden van een inspecteur en barslechte schoolresultaten.

Enkele weken geleden was er opnieuw een werkonderbreking in de scholen van de Stad Brussel. De leraren protesteren daarmee naar eigen zeggen tegen het autoritaire optreden van de inspectie van de Stad Brussel. Ze voelen zich  ook miskend door de algemene directie van de scholen van de Stad.

Het conflict ontstond in het atheneum Les Pagodes. Toen bleek dat 80 procent van de leerlingen voor een bepaald vak gezakt was, werd een leerlingendelegatie ontvangen door de algemene directie. Die stuurde vervolgens een inspecteur naar de school, die er ook twee schoollopende kinderen heeft.

De leraren voelen zich aangevallen door hun eigen inspectie en hebben het gevoel dat zij als enigen worden geviseerd door de algemene directie. Bij monde van de PVDA vroegen ze op de gemeenteraad om ook het optreden van de inspecteur te onderzoeken. De leraren verwijten hem onder meer dat hij met de betrokken leerlingen overlegde over hun klacht.

Op een algemener niveau vinden de protesterende leerkrachten dat de algemene directie en de inspectie steeds autoritairder optreden.

Schepen van Onderwijs Faouzia Hariche (PS) veegde de argumenten van de leerkrachten van tafel. Er komt geen onderzoek naar het optreden van de inspecteur in kwestie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?