Hariche aan Brusselse scholen: 'Organiseer geen grote toetsen op donderdag'

© Photonews

Brussels schepen van Franstalig Onderwijs Faouzia Hariche (PS) raadt de Brusselse scholen aan om geen belangrijke toetsen te organiseren op donderdagen, wanneer de scholieren gaan betogen voor het klimaat.

"Wij hebben aan de directies het advies gegeven om geen belangrijke toetsen op die dag te organiseren. Maar we moeten wel in het achterhoofd houden dat deze betogingen niet mogen blijven duren," zegt Hariche in een interview op BX1.

Zelf wil ze de scholieren niet aanmoedigen om te spijbelen. "Maar als moeder en burger vind ik hun houding wel voorbeeldig," zegt ze nog. Ze benadrukt ook dat de Stad op verschillende manieren haar steentje wil bijdragen. "We werken een mobiliteitsplan uit voor de scholen, zodat leerlingen eerder te voet dan met de auto komen."

Ans Persoons (Change.Brussels), bevoegd voor het Nederlandstalig onderwijs, laat weten dat ze nog geen specifieke instructies heeft gegeven aan de scholen. "Er zijn maar twee Nederlandstalige middelbare scholen van Brussel. We hebben nog geen vragen ontvangen over de kwestie," laat ze weten. "Ik ben wel dezelfde mening aangedaan als mijn collega en steun de leerlingen die gaan betogen voluit."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?