Gebouw op instorten in Sint-Joost: 16 mensen geëvacueerd

© Kevin Van den Panhuyzen-BRUZZ
| Het gebouw links op de foto, op de hoek van de Linné- en de Rivierstraat, staat op instorten.

De brandweer heeft vrijdagmiddag in Sint-Joost-ten-Node omstreeks 12.50 uur zestien personen geëvacueerd uit een gebouw dat op instorten staat, en uit het aanpalende gebouw. Dat zegt de Brusselse brandweer. Er waren verschillende scheuren in de muren van het gebouw.

Er stonden al steigers rond het drie verdiepingen hoge gebouw in de Linnéstraat. Sinds maart zou het probleem met de stabiliteit van het huis al aanslepen. "De eigenaar werd gevraagd om het nodige te doen, maar blijkbaar werd het probleem onvoldoende aangepakt. Vandaag werd daarom beslist om het gebouw te ontruimen. Een privéfirma zal het gebouw komen stutten", vertelt Walter Derieuw, woordvoerder van de Brusselse brandweer.

De zestien personen, waaronder een baby, worden door de gemeente Sint-Joost-ten-Node voorzien van een ander onderdak om te verblijven zolang hun woonst niet toegankelijk is. Het huis met de scheuren in wordt hoogstwaarschijnlijk onbewoonbaar verklaard.

De situatie rondom het huis blijft gevaarlijk en dus heeft de politie een perimeter ingesteld. Het kruispunt van de Linnéstraat en de Rivierstraat is afgesloten voor het verkeer.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?