Gebouw in Schaarbeek dreigt in te storten

© PhotoNews
| (archiefbeeld)

Op donderdagavond zijn politie en brandweer moeten interveniëren voor een onbewoond gebouw in de Wijnheuvelenstraat in Schaarbeek waarvan men vreest dat het zou kunnen instorten. Balkons aan de achtergevel zakten reeds in. Een architect van de gemeente komt de situatie vrijdag beoordelen.

“Het gebouw telt vier verdiepingen, maar is niet bewoond,” aldus Walter Derieuw, woordvoerder van de Brusselse brandweer. “Er is wel een vernieuwingsproject gaande.”

“Enkel de werkplaats aan de achterkant van het gebouw wordt momenteel gebruikt. De toegang tot deze werkplaats werd daarom verboden door de politie,” vervolgt Derieuw. “Vrijdag wordt de site bezocht door een architect van de gemeente.”

“In feite zijn het de balkons aan de achtergevel die ingestort zijn, wellicht omwille van de vervallen staat van het gebouw. Maar de voorgevel loopt op dit moment geen risico,” aldus de woordvoerder.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?