Landschapsarchitect Bas Smets lg

| Landschapsarchitect Bas Smets

Gedenkmonument voor slachtoffers Bende van Nijvel ontworpen door Bas Smets

© Belga
02/11/2023

Supermarktketen Delhaize onthult volgende week het gedenkmonument ter nagedachtenis van de slachtoffers van de aanslag op de Delhaize van Aalst op 9 november 1985. Met het monument, dat ontworpen is door landschapsarchitect Bas Smets, willen Delhaize en de stad Aalst een stille en serene herdenkingsplaats creëren als blijvende herinnering aan de gebeurtenissen.

Het persmoment vindt plaats op woensdag 8 november, precies één dag voor de 38ste verjaardag van de brutale aanslag door de Bende van Nijvel op de Delhaize van Aalst, waarbij acht dodelijke slachtoffers vielen.

Het is een achthoekig monument, verwijzend naar de acht slachtoffers van de aanslag. Het ontwerp van het gedenkteken en de uitvoering ervan zijn van de hand van de in Brussel wonende landschapsarchitect Bas Smets, die ook het herdenkingsmonument voor de aanslagen in Maalbeek en de luchthaven van Zaventem in 2016 realiseerde.

De Delhaize heeft ondertussen plaats geruimd voor een gloednieuw gebouw. De gedenkplaats komt aan de rand van de parking van de nieuwe winkel in Aalst, ter hoogte van de huidige toegang tot het Osbroekpark.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , Delhaize , Bas Smets , aalst , Bende van Nijvel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni