Gedenksteen voor slachtoffers treinramp Buizingen

© brusselnieuws.be
14/02/2011
In Buizingen werd zaterdag een gedenksteen ingehuldigd voor de slachtoffers van de treinramp waarbij vorig jaar twee treinen op mekaar inreden. Bij de ramp vonden 19 mensen de dood en vielen 162 gewonden.

De slachtoffers van de treinramp in Buizingen werden zondag herdacht met de inhuldiging van een gedenksteen. Onder de 400 aanwezigen tekenden de minsters Turtelboom en Vervotte present. De gouverneurs van Vlaams-Brabant en Henegouwen en toplui van de NMBS-groep kwamen eveneens de familieleden en vrienden van de slachtoffers een hart onder die riem steken.

Vlaams-Brabants gouverneur Lodewijk De Witte wees er op dat "respect betonen voor de slachtoffers impliceert dat er meer prioriteit moet worden gegeven aan de veiligheid van het treinverkeer." Eerder werd al beslist dat niemand schuld treft aan de treinramp. De bijzondere commissie Spoorveiligheid, die werd opgericht naar aanleiding van de ramp, heeft in haar rapport wel vermeld dat het niveau van de spoorwegveiligheid tijdens de periode 1982-2010 "geen verbeteringen van betekenis" heeft ondergaan. Volgens het verslag zou het gaan om een gemengde verantwoordelijkheid van de voogdijministers, de raden van bestuur en het management van het spoorbedrijf.

Dinsdag is het exact 1 jaar geleden dat de twee treinen mekaar aanreden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni