proces aanslagen

Geen enkel cassatieberoep ingediend

6 september 2022: Luc Hennart, persrechter voor het assisenproces van de aanslagen in Brussels Airport en metrohalte Maalbeek op 22 maart 2016, geeft toelichting voor de verzamelde pers. Rechts in beeld met rode microfoon: BRUZZ-redacteur An Missotten 6 september 2022: Luc Hennart, persrechter voor het assisenproces van de aanslagen in Brussels Airport en metrohalte Maalbeek op 22 maart 2016, geeft toelichting voor de verzamelde pers. Rechts in beeld met rode microfoon: BRUZZ-redacteur An Missotten
© Belgaimage
| 6 september 2022: Luc Hennart, persrechter voor het assisenproces van de aanslagen in Brussels Airport en metrohalte Maalbeek op 22 maart 2016, geeft toelichting voor de verzamelde pers.
© Belgaimage
| 6 september 2022: Luc Hennart, persrechter voor het assisenproces van de aanslagen in Brussels Airport en metrohalte Maalbeek op 22 maart 2016, geeft toelichting voor de verzamelde pers.

Geen van de partijen in het proces over de aanslagen in Brussel van 22 maart 2016, dat de voorbije maanden voor het Brusselse hof van assisen werd behandeld, heeft cassatieberoep ingediend tegen de arresten over de schuldvraag en de strafmaat.

Dat meldt Luc Hennart, de woordvoerder van het assisenhof, maandag aan Belga. Daarmee zijn de uitspraken van het hof nu definitief.

Noch de burgerlijke partijen en het openbaar ministerie, noch de verdediging tekenden cassatieberoep aan tegen de arresten die door het hof van assisen en zijn jury in juli en september werden uitgesproken. Daarmee valt het doek over het zeer lange proces. De termijn voor het indienen van het beroep liep tot maandag. Een beroep bij het Hof van Cassatie is mogelijk als er een vermoeden is van vormfouten.

Het strafluik is bij deze gesloten, maar in april volgt er nog een civielrechtelijk luik met verschillende hoorzittingen. Er zal dan worden gesproken over schadevergoedingen en interesten voor elk van de honderden slachtoffers en rechtspersonen die schade leden als gevolg van de aanslagen.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?