Geen terrassen meer aan prostitutiecafés Alhambra

© Facebook/Comité Alhambra
| Geen terras meer aan prostitutiecafé Jimmy Bar

De Stad Brussel heeft de terrasvergunningen van de prostitutiecafés in de Alhambrawijk definitief ingetrokken. Dat meldt buurtvereniging Comité Alhambra.

De terrassen van prostitutiecafés zoals Jimmy Bar of Taverne 54 zorgden voor veel overlast in de buurt, aldus Comité Alhambra. “Pooiers gebruikten de terrassen om hun meisjes constant in het oog te houden en de sekswerkers ronselden er hun klanten.”

Om de hinder tegen te gaan en de ongecontroleerde straatprostitutie in te perken, vroeg het buurtcomité om de terrasvergunningen in te trekken, een verzoek waar burgemeester Philippe Close (PS) en schepen Marion Lemesre (MR) gehoor aan hebben gegeven.

De uitbaters werden een aantal maanden geleden op de hoogte gebracht van het terrasverbod. Na controles van de Stad Brussel, de cel Horeca en de politie zijn er nu geen terrassen meer aan de cafés in kwestie.

'Gewone' terrasgangers niet getreurd: de terrassen aan Flamingo, Théâtre/Bridge en Black Beard blijven wel gewoon open.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?