'Gekke tuinier' zaagt in Watermaal takken van blauweregen door

© Google Streetview
| De blauwe regen anno 2014.

Al dertig jaar fleurt de Japanse blauweregen de voorgevel van Margaux in de Gratèsstraat in Watermaal-Bosvoorde op. Afgelopen weekend trof de familie alle takken van de slingerplant doorgesneden aan. "Het werk van een gekke, maar ongevraagde tuinier", foetert Margaux.

De Gratèsstraat is een van die groene straatjes met eenrichtingsverkeer die de gemeente Watermaal-Bosvoorde typeert. De buurt neemt veel initiatieven om de natuur in de stad te houden. Margaux De Decker, die in het huis woont, verdenkt haar buren dan ook niet.

Vermoedelijk zaterdag, de enige dag waarop Margaux' familie niet thuis was, werden de takken van de Japanse blauweregen aan haar voorgevel doorgeknipt. "Iemand heeft deze boom gedood. Wie de dader zag, vragen we om contact met ons op te nemen", schrijft Margaux in een heetgeblakerde Facebookpost.

Boom redden

20200311_GRATÈSSTRAAT_BLAUWE_REGEN_BOODSCHAP
© Margaux De Decker via Facebook
| Een duidelijke boodschap van Margaux' gezin.

De familie wilde klacht neerleggen voor vandalisme, maar besliste dat uiteindelijk niet te doen. "De politie heeft betere dingen te doen. Er zijn dramatischere dingen in het leven, maar we zijn wel nog steeds boos. Het belang van vegetatie neemt steeds toe. Daarom vinden we de vandalen triest en kleingeestig", zegt Margaux aan La Capitale.

Het gezin hoopt de slingerboom alsnog te redden. "Buurtbewoners gaven ons al veel tips", aldus Margaux. Intussen hing ze een niet mis te verstane boodschap aan de blauweregen. "Als je een probleem hebt, bel dan aan in plaats van mijn boom helemaal kaal te slaan. We leven in een geciviliseerd land", staat in grote letters op Margaux' voorgevel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?