Groot en klein wagen hun kans op het Belgisch kampioenschap kerstboomwerpen

© Belga
| Ook ongeveer 200 kinderen namen deel aan de competitie
Updated: 12-01-2020 - 17:14

Zaterdagavond zakte een recordaantal 566 deelnemers af naar het Édouard Pinoyplein in Oudergem voor het jaarlijkse Belgisch kampioenschap kerstboomwerpen: "Geen nieuwe recordafstand, maar zonder twijfel wel een recordopkomst!"

Kerstboomwerpen_2020
© Motum vzw

Een gezellige traditie is het zeker, maar vergis je niet, dit is ook een serieus sportief evenement: “Alles wordt correct opgemeten en geregistreerd,” aldus een van de organisatoren. "Tussendoor wordt er van tartiflette of wafels gesmuld, glühwein en warme chocolade gedronken en opgetreden."

Er komt ook wat bij kijken: “Iedereen heeft een eigen techniek, er is niet een die beter werkt, maar je mag niet ronddraaien als een kogelwerper want wie weet waar de boom dan terecht komt”. Een duo was zelfs helemaal uit Toulouse afgezekt om deel te nemen en was al 2 maanden aan het voorbereiden voor hun worp.

Het record van Andy Hannon uit 2019 werd niet verbroken. Maar Renaud Claude uit Oudergem mocht naar huis met de trofee voor de verdienstelijke afstand van 10,35 meter.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?