Geklemde kat in Schaarbeek gered door oproep in Facebookgroep

© Guillaume Dupuis
| De kat schreeuwde het uit van de pijn en trok zo de aandacht van een buurtbewoner.

In een appartement in de Prinses Elisabethlaan in Schaarbeek raakte een kat geklemd tussen de kozijnen van een raam in kiepstand. Het hulpeloze beestje schreeuwde het uit van de pijn en trok zo de aandacht van een buurtbewoner. Die sloeg alarm via Facebook, waardoor het huisdier uit zijn penibele situatie werd gered.

Guillaume Dupuis werd rond 15 uur woensdagnamiddag afgeleid door amechtig geschreeuw, doet RTBF het verhaal. Toen de Schaarbekenaar uit zijn raam tuurde, zag hij enkele huizen verderop een kat vastzitten tussen de kozijnen van een raam in kiepstand. Het hulpeloze diertje probeerde wellicht naar buiten te klimmen, maar raakte geklemd.

In een poging het beestje te redden uit de klauwen van het raam, plaatste Guillaume een bericht in de Facebookgroep 'La Schaarbeekoise'. Met succes, want de post werd gretig gedeeld door zijn buren en zette buurtbewoners aan tot actie.

Meerdere mensen gingen op zoek naar het adres waar het katje vast kwam te zitten. De locatie werd gevonden, waardoor de Brusselse brandweer ter plaatse kon komen. Die redde het beestje uit zijn penibele situatie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?