Gele en blauwe vuilniszakken worden vanaf maandag opnieuw opgehaald

vuilniszakken_0.jpg
De gele en blauwe zakken mag je vanaf maandag opnieuw buitenzetten.
De gele en blauwe zakken mag je vanaf maandag opnieuw buitenzetten.

De coronacrisis heeft de vuilnisophaling bij Net Brussel Brussel een tijdlang verstoord. De ophaling van gele en blauwe zakken werd opgeschort, maar vanaf maandag worden ze alweer opgehaald.

De coronacrisis treft ook de werknemers bij Net Brussel. Vorige week raakte bekend dat maar liefst 150 medewerkers met ziekteverlof waren, daardoor werd de werkdruk steeds hoger, en werd er met stakingen gedreigd. "We worden onvoldoend beschermd," klonk het. De ophaling van gele en blauwe vuilniszakken werd als gevolg dan ook gestaakt.

De situatie lijkt nu te stabiliseren, en vanaf maandag worden ook de blauwe en gele zakken op de klassieke dagen weer opgehaald. "We hebben het werk gereorganiseerd bij de ophalingen. Daardoor is Net Brussel opnieuw in staat om de meeste blauwe en gele zakken op te halen," klinkt het bij het gewestelijk agentschap.

Net Brussel roept Brusselaars wel op om vuilniszakken op de juiste dag buiten te zetten (zie www.netbrusssel.be), en ze ook goed te sluiten. "De zakken moeten t├ęgen de gevels gezet worden, en mogen niet meer dan vijftien kilogram wegen," aldus Net Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?