De gele en blauwe zakken mag je vanaf maandag opnieuw buitenzetten.

Gele en blauwe vuilniszakken worden vanaf maandag opnieuw opgehaald

ADD
© BRUZZ
11/04/2020

De coronacrisis heeft de vuilnisophaling bij Net Brussel Brussel een tijdlang verstoord. De ophaling van gele en blauwe zakken werd opgeschort, maar vanaf maandag worden ze alweer opgehaald.

De coronacrisis treft ook de werknemers bij Net Brussel. Vorige week raakte bekend dat maar liefst 150 medewerkers met ziekteverlof waren, daardoor werd de werkdruk steeds hoger, en werd er met stakingen gedreigd. "We worden onvoldoend beschermd," klonk het. De ophaling van gele en blauwe vuilniszakken werd als gevolg dan ook gestaakt.

De situatie lijkt nu te stabiliseren, en vanaf maandag worden ook de blauwe en gele zakken op de klassieke dagen weer opgehaald. "We hebben het werk gereorganiseerd bij de ophalingen. Daardoor is Net Brussel opnieuw in staat om de meeste blauwe en gele zakken op te halen," klinkt het bij het gewestelijk agentschap.

Net Brussel roept Brusselaars wel op om vuilniszakken op de juiste dag buiten te zetten (zie www.netbrusssel.be), en ze ook goed te sluiten. "De zakken moeten tégen de gevels gezet worden, en mogen niet meer dan vijftien kilogram wegen," aldus Net Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Samenleving, vuilnisophaling, coronacrisis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni