Gele hesjes en klimaatactivisten betogen samen op Schumanplein

© SN
| De betogers hingen enkele grote spandoeken op.

Een delegatie van gele hesjes en Grootouders voor het Klimaat, die de klimaatjongeren vertegenwoordigen tijdens hun examens, hebben donderdag naar aanleiding van de Europese top in Brussel de krachten gebundeld. Ze betoogden samen op het Schumanplan voor een ambitieus klimaatbeleid.

De betogers hingen enkele grote spandoeken op met daarop het opschrift "We are watching you" - We houden je in de gaten! (red.) - in combinatie met foto's van de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg, klimaatspijbelaars en gele hesjes. Samen dringen ze bij de politici aan op daadkracht op het vlak van klimaatbeleid.

"De klimaatzaak gaat niet opgelost worden zonder massale overheidsinvesteringen. Maar de Europese begrotingsregels maken een ambitieus klimaatplan onmogelijk", legt Raf Verbeke van Gele Hesjes Gent uit.

"We eisen dat er een einde komt aan het bezuinigingsbeleid. Klimaatinvesteringen verdienen zichzelf namelijk terug." Er waren ook boeren aanwezig op het gezamenlijk protest. Zij kwamen nogmaals hun onvrede uiten over vrijhandelsverdragen zoals CETA.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?