Geliefde Everse friturist Constant Peeters overleden

constant_peeters_foto_martine_raets.jpeg
© Martine Raets
| Wijlen Constant Peeters met zijn vrouw Corinne.
© Martine Raets
| Wijlen Constant Peeters met zijn vrouw Corinne.

Dinsdag is Constant Peeters overleden. Twintig jaar lang voorzag hij samen met zijn vrouw Corinne Evere van frietjes, met een grote glimlach als saus. De Everse gemeenschap reageert verslagen. "Hij zal gemist worden."

De Nederlandstalige Constant Peeters komt uit een kermisfamilie uit Sint-Pieters-Leeuw, maar heeft zelf nooit kermissen gedaan, weet La Capitale. Twintig jaar geleden tikte hij een mobiel frietkot op de kop, en begon hij samen met zijn vrouw Corinne frietjes te bakken.

"Ik ken hem al van sinds ik in Evere woon," zegt schepen Martine Raets (Open VLD), "en heb regelmatig met hem samengewerkt, onder andere op de Oldtimerparade, of op onze nieuwjaarsrecepties, waar hij caracollen verkocht. Hij was een innemende persoonlijkheid, en een hele lieve mens: altijd goedgezind en bereid om te helpen. En als je frietjes haalde, kwam er altijd een glimlach en een zwanske bij. Zo'n mensen kruipen in je hart."

Kanker

Constant Peeters werd amper 61, hij leed aan kanker. "Hij sukkelde al een tijdje," zegt Raets. "We wisten dat het niet goed ging. Toch was ik er even niet goed van toen ik het hoorde. Ik ga hem missen, en veel mensen met mij."

Op sociale media is het verdriet tastbaar. De man was dan ook wijd bekend. In de week stond hij met zijn mobiele frituur in de Kerkhof van Brussellaan. In het weekend bediende hij als verstokte fan van RSCA Anderlecht van frietjes. "Hij heeft geen enkele match gezien omdat we dan altijd frieten verkochten," zegt zijn vrouw, die hij vanuit Sint-Pieters-Leeuw naar Evere gevolgd was.

Aan La Capitale laat Corinne nog weten dat ze voorlopig niet aan stoppen denkt, en frietjes wil blijven bakken.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?