Gemeente Sint-Joost-ten-Node blijft noodvoedselhulp aanbieden

De gemeente Sint-Joost-ten-Node biedt noodvoedselhulp voor een langere periode aan. Sinds begin april deelt de gemeente samen met het OCMW elke dinsdag voedselpakketten uit aan de meest behoeftigen.

Sint-Joost-ten-Node en het OCMW kunnen deze actie verderzetten dankzij een overeenkomst met de Voedselbank Brussel-Brabant en de financiële steun van de Federatie van Maatschappelijke Diensten. “De gezondheidscrisis maakte dit sociale leed meer zichtbaar, maar de nood was en is er nog steeds. Meer dan 1000 mensen per week maken gebruik van de noodvoedselhulpdienst. Van de ene dag op de andere stoppen, was geen optie en al zeker niet wanneer een derde van de behoeftigen kinderen zijn,” aldus burgemeester Emir Kir. “We willen de meest kwetsbaren blijven ondersteunen.”

De sociale onzekerheid treft steeds meer huishoudens en ook nieuwe groepen worden getroffen. Op deze manier blijven handelen, is het doel op lange termijn. “De lancering van de noodvoedselhulpdienst beantwoordde aan een heuse behoefte. Omdat we deze hulp graag willen blijven aanbieden, zochten we samen met onze partners actief naar duurzame oplossingen,” voegt Luc Fremal, voorzitter van het OCMW eraan toe.

De verdeling van de pakketten vindt elke dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur plaats. Je hoeft enkel telefonisch een afspraak te maken zodat alle nodige voorzorgsmaatregelen worden gerespecteerd. Deze dienst is bedoeld voor mensen met een attest van het OCMW of een attest voor gemeentelijke voedselhulp.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?