| Een hakenkruis op het gemeentehuis van Sint-Pieters-Woluwe.

Gemeentehuis Sint-Pieters-Woluwe beklad met hakenkruisen

KVDP
© BRUZZ
27/11/2019

Het gemeentehuis van Sint-Pieters-Woluwe werd afgelopen nacht beklad met drie swastika's. "Dit soort gedrag is onaanvaardbaar", reageert burgemeester Benoît Cerexhe. De gemeente dient klacht in tegen onbekenden en zal de beelden van de bewakingscamera's bekijken om de dader te vatten.

Bij hun aankomst aan het gemeentehuis woensdagochtend ontdekten arbeiders van de gemeente Sint-Pieters-Woluwe dat de gevel van het gemeentehuis beklad was met drie hakenkruisen. In de loop van de voormiddag zal de gemeentelijke reinigingsdienst de graffiti verwijderen, maar daar laat de gemeente het niet bij.

"Dit soort gedrag is onaanvaardbaar. We tolereren geen enkele verwijzing naar een van de donkerste bladzijden uit de geschiedenis", reageert burgemeester Benoît Cerexhe (CDH). De gemeente gaat klacht indienen tegen onbekenden en de beelden van de bewakingscamera's analyseren.

Cerexhe wil een duidelijk signaal sturen naar de persoon of personen die de nazisymbolen hebben aangebracht. "Op ons grondgebied vergeven we zoiets niet", aldus de burgemeester.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Pieters-Woluwe , Samenleving , gemeentehuis , hakenkruis , vandalisme , nazi , extreemrechts

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni