GEN krijgt na kaart ook eigen logo

LV
© brusselnieuws.be
24/03/2015

Voor het eerst in de geschiedenis van het veelbesproken Gewestelijk Expresnet (GEN) staan de voorstadslijnen van de NMBS op een heuse netkaart, samen met de Brusselse metro. Later dit jaar krijgen de treinen en stations van het GEN ook een eigen logo.

"Een eigen identiteit, inclusief logo, zal dit jaar voor het voorstedelijke spooraanbod – treinen en haltes – onthuld worden." Dat zegt NMBS-woordvoerder Bart Crols aan brusselnieuws.be. Het eigen logo moet de herkenbaarheid en bekendheid van het voorstadsnet verbeteren. De jarenlange stroom aan uitstelnieuws zou immers kunnen doen vergeten dat er vandaag reeds heel wat GEN-verbindingen bestaan.

Ook de kaart die deze week is onthuld is een belangrijk element in de heropwaardering van het voorstadsnet. Het plan zal tegen december worden opgehangen in alle 141 stations van de GEN-zone en in alle treinen die er zullen rijden.

De kaart toont alle lokale treinen in en rond Brussel in een straal van 30 kilometer. De bestaande en nieuwe verbindingen krijgen naast een cijfer ook het kenletter S mee, ter vervanging van de nu gebruikelijke L. Waar L staat voor Lokale trein, verwijst de S naar Stadsspoor of Suburbane trein.

Met de S zoekt de NMBS aansluiting bij het in Duitstalige steden erg succesvolle concept S-Bahn (wat staat voor Stadbahn, stadsspoor). Ook in andere Europese steden zoals Milaan, Praag, Warshau en Kopenhagen is de S-trein een begrip.

Het netplan toont ook de metrolijnen en belangrijkse tramverbindingen van de MIVB. Bedoeling is de overstapmogelijkheden tussen de verschillende netwerken in de verf te zetten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni