De huisartsen kunnen zich zo op andere zieken concentreren (archiefbeeld)

Geneeskunde voor het Volk zet in Molenbeek een testcentrum voor corona op

ADD
© BRUZZ
21/06/2020

Geneeskunde voor het Volk zet in samenwerking met de gemeente Molenbeek een gemeentelijk testcentrum voor corona op. Het initiatief wordt gesteund door verschillende huisartsen, en is bedoeld om "de drempel om zich te laten testen te verlagen".

De gemeente Molenbeek en het gezondheidscentrum Geneeskunde voor het Volk hebben de handen in elkaar geslagen en een testcentrum opgericht waar burgers zich kunnen laten testen op het nieuwe coronavirus.

Daar zijn twee belangrijke voordelen aan verbonden, verduidelijkt het centrum in een persbericht. "Het biedt enerzijds een uitweg aan de burgers die het niet zien zitten om zich tot in het ziekenhuis te verplaatsen, (waar een groot deel van de tests plaatsvindt, red.), anderzijds worden huisartsen voor een groot deel ontlast van deze taak, waardoor patiënten weer sereen naar hun vertrouwde huisartspraktijk terechtkunnen."

'Gewestelijke coördinatie ontbreekt'

Nu het virus aan kracht verliest, daalt ook de werkdruk in huisartspraktijken. "Toch is het belangrijk dat we blijven testen, om het virus zo weinig mogelijk kansen te geven," aldus Hanne Bosselaers, dokter bij GVHV Molenbeek, in La Capitale.

Hoewel het centrum ondersteuning krijgt van de gemeente Molenbeek, betreurt dokter Bosselaers dat het Gewest niet meer investeert in dat soort initiatieven. "Een gewestelijke aanpak zou de organisatie en de creatie van nieuwe gemeentelijke testcentra aanzienlijk vereenvoudigen," zegt ze. "We vragen daarom ook dat er gekeken wordt naar mogelijkheden om dergelijke initiatieven financieel mee te ondersteunen."

Het testcentrum in Molenbeek blijft alvast open tot 3 juli, waarna een evaluatie zal plaatsvinden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Samenleving , huisartsen , covid-19 , besmetting coronavirus , aantal besmettingen coronavirus , coronavirus , Geneeskunde voor het Volk

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni