Reportage

Geniet mee: clubliederen Union en RWDM op de tonen van het Brussels Philharmonic

Maarten Verdoodt
© BRUZZ
10/03/2021

Supporters missen de sfeervolle stadions, orkesten hunkeren naar hun publiek. Maar wat als we de twee noden verzoenen, dacht BRUZZ-journalist Maarten Verdoodt? De ‘Sound of Zwanze’ was geboren: de legendarische clubliederen vertolkt door het Brussels Philharmonic.

Een Molenbeeks clublied op de tonen van 'Eviva España' en een Italiaans geïnspireerde liefdesverklaring van Union-fans aan hun club. Ontdek het verhaal achter de twee gezangen (video boven) én de klassieke uitvoering door het Brussels Philharmonic.

  • Le RWD de Molenbeek

Vlak voor de aftrap van een wedstrijd in het Machtensstadion van RWDM wordt sinds de jaren 70 het clublied gespeeld. De Brusselse zanger Jean Narcy schreef het lijflied van Molenbeek op de tonen van 'Eviva España'.

Maar Narcy schreef ook het clublied 'Le Chant Des Goals' van Union Saint-Gilloise. De charmezanger zorgt er dus voor dat beide clubs meer verbonden zijn dan ze denken.

  • Ça Fait Maintenant Des Années / L'Estate Sta Finendo

Het Italodisco-duo Righeira maakte naam en faam met de hit 'Vamos A La Playa'. Zanger Johnson Righeira werd bij een bezoek aan Brussel verliefd op de sfeer tijdens wedstrijden van Union Saint-Gilloise.

De fangroep Union Bhoys refereert in een van hun gezangen naar een ander nummer van Righeira: 'L'Estate Sta Finendo'. Ze bezingen op die manier hun liefde voor Union.

Sound of Zwanze

De Brusselse charmezanger die verliefd was op Union en RWDM

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene , Sint-Jans-Molenbeek , Vorst , Samenleving , Sport , Union Saint-Gilloise , RWDM , Brussels Philharmonic , orkest , Righeira , supportersliederen , jean narcy

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni