Gerecht onderzoekt bankrekeningen Audenaert

© FM Brussel
06/06/2012
Het gerecht van Dendermonde zou tijdens zijn onderzoek naar politietopman Glenn Audenaert verdachte stortingen ontdekt hebben op diens rekeningen. Dat schrijft De Tijd op gezag van regeringskringen. Dinsdag werden er nog huiszoekingen gehouden op het bureau en in de privéwoning van Audenaert.

Volgens de krant zijn verschillende stortingen ontdekt op de bankrekening van Audenaert. Het zou gaan om sommen van tienduizenden euro's, die volgens de top van de federale politie niet te verklaren zijn op basis van Audenaerts loon of representatiebudget bij de politie.

Eerst was er nog sprake dat het onderzoek van het Dendermondse gerecht naar de baas van de federale gerechtelijke politie in Brussel zou draaien om onwettig gebruik van politiegegevens en rond de relatie van Audenaert met een zakenman.

Of de nieuwe onthullingen op feiten gestoeld zijn of passen in een beschadigingsoperatie, is niet duidelijk. Audenaert was na het ontslag van Fernand Koekelberg even in de running om de federale politie te leiden.

Audenaert is al langer omstreden. Er liepen in het verleden al verschillende onderzoeken tegen hem, maar nog nooit werden zijn rekeningen onder de loep genomen. De onderzoeksrechter en de speurders van de politiewaakhond Comité P zullen Audenaert, die nu nog in het buitenland op vakantie is, bij zijn terugkeer ondervragen over de zaak.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni