Gereedschapsbib Tournevie trekt in bij De Vaartkapoen

© Tournevie
| De vzw organiseert ook workshops

Tournevie, de ‘bibliotheek voor gereedschap’ die de afgelopen vier maanden gesloten was, heropent binnenkort in Molenbeeks gemeenschapscentrum De Vaartkapoen. Op termijn wil de vzw nog verder uitbreiden in andere gemeentes.

Terwijl gereedschapsbib Tournevie de afgelopen vier maanden gesloten was, hebben de initiatiefnemers niet stilgezeten. Volgende maand heropent de vzw bij gemeenschapscentrum De Vaartkapoen in Molenbeek.

Ondertussen hebben de initiatiefnemers de collectie uitgebreid met extra gereedschap. Vanaf 19 februari kan iedereen die op zoek is naar boren, slijpschijven of schuurmachines daarvoor weer bij Tournevie terecht. Het systeem is simpel: net als bij een normale bibliotheek betalen leden een vast bedrag per jaar en krijgen ze toegang tot het hele assortiment gereedschap.

Het gaat volgens de initiatiefnemer Olivier Beys goed met Tournevie. “We zijn ooit klein begonnen in de Micro Marché," vertelt hij op de radio van BRUZZ. "We wisten helemaal niet of de mensen geïnteresseerd waren om vaker gereedschap te lenen, maar hebben inmiddels meer dan zeshonderd leden."

"Die komen niet alleen omdat ze geld kunnen besparen, maar voelen zich ook aangetrokken vanwege het ecologische en sociale aspect. Daar zijn mensen echt naar op zoek", legt hij uit. "Dat zie je ook als ze soms even moeten wachten. Dat vinden ze vaak helemaal geen probleem, ze slaan gewoon een babbeltje.”

Op termijn wil Beys nog verder uitbreiden in andere gemeentes. Binnen een paar maanden hoopt hij een extra antenne te openen in Elsene.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?