Na rellen in Frankrijk, ook woelige nacht in Brussel: minderjarige na verhoor vrijgelaten

29/06/2023
Updated: 30/06/2023 09.44u

De minderjarige die donderdagavond gerechtelijk was aangehouden bij de incidenten naar aanleiding van de dood van de 17-jarige Nahel in Frankrijk, is na verhoor vrijgelaten. Dat meldt de Brusselse lokale politie vrijdag. De jongeman was opgepakt voor feiten van slagen en verwondingen ten aanzien van een politie-inspecteur, die daarbij gewond raakte.

Naast de jongeman werden nog 63 personen administratief aangehouden, 47 minderjarigen en 16 meerderjarigen.

Volgens Ilse Van De keere, woordvoerster van de politiezone Brussel-Hoofdstad/Elsene, werd via sociale media opgeroepen om samen te komen naar aanleiding van de dood van een 17-jarige jongeman in Nanterre, een voorstad van Parijs, eerder deze week.

Van de Keere: "In verschillende Brusselse gemeenten hielden jongeren een kat-en-muisspel met de ordediensten." Vrijwel onmiddellijk werd door de politiediensten afgesproken dat de coördinatie verzekerd wordt door de korpschef van de zone Brussel-Hoofdstad/Elsene.

Ooggetuigen hadden het onder andere over straatmeubilair dat afgebroken wordt. Uit voorzorg had de MIVB metrostation Anneessens afgesloten. Ook enkele buslijnen die de wijk aandoen, werden omgeleid. In diezelfde buurt werd ook melding gemaakt van enkele brandende auto's.

Er werden een aantal brandhaarden vastgesteld, namelijk in de Artesi√ęstraat, Stad Brussel, en aan het Grondwetsplein, Sint-Gillis. De brandweer kwam ter plaatse en had het vuur snel onder controle.

Er waren ongeveer dertien combiwagens van de politiediensten aanwezig, alsook twee waterkanonnen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni