| Minstens zeven mensen zonder papieren zijn gearresteerd.

'Gespierde politie-inval' bij artistieke organisatie voor vluchtelingen

KVDP
© BRUZZ
09/02/2018

Bij Globe Aroma, dat vluchtelingen en sans-papiers begeleidt met artistiek werk, zijn vrijdagavond 25 agenten binnengevallen. Volgens de politie ging het om een inspectie op de werking van de vzw, maar daarbij zijn ook zeker zeven sans-papiers gearresteerd.

De politie-inval bij Globe Aroma zou kaderen in een bijzondere inspectie van de vzw-wetgeving. Maar in het gebouw in de Moutstraat waren ook verschillende sans-papiers aanwezig. Het ging om een tiental personen die door de politie aan de kant is gezet. Zij riskeerden opgepakt te worden, zegt Koen Verbert, directeur van Globe Aroma.

De woordvoerder van de politiezone Brussel Stad spreekt van een "multidisciplinaire controle", maar kan niet bevestigen dat er mensen zijn gearresteerd. Artistiek directeur Els Rochette heeft het over een gespierde politieactie. "Ongeveer 25 agenten zijn het gebouw binnengevallen. Zij waren erg agressief", getuigt Rochette.

De medewerkers van de vzw die vluchtelingen en asielzoekers begeleidt met artistiek werk, zijn uit het gebouw gezet door de politie. Een van de sans-papiers is ook gehandboeid. Koen Verbert spreekt van een gespannen sfeer.

Globe Aroma filmde het moment waarop de aanwezigen uit het gebouw werden gezet.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , sans-papiers , migranten , artistiek , Globe Aroma

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni