Gevangenispersoneel Sint-Gillis start vanavond nieuwe 24-urenstaking

© PhotoNews
| De gevangenis van Sint-Gillis.

Het personeel van de gevangenis in Sint-Gillis begint donderdagavond opnieuw te staken. Dat zegt de socialistische overheidsvakbond. Ze starten om 22 uur en leggen het werk neer tot datzelfde uur vrijdagavond, uit onvrede met het personeelstekort.

Maandag had het personeel van de Brusselse gevangenis ook al meegedaan aan een 48-urenstaking, net als die van Vorst en de vrouwengevangenis van Berckendael. De minimale dienstverlening was toen niet gegarandeerd.

Nu gaat het wel enkel om de gevangenis van Sint-Gillis. Er is volgens de socialistische vakbond geen verband met de algemene stakingsacties die eerder gevoerd werden tegen een geplande versoepeling van de bezoekersregeling.

De vakbond zegt nu actie te voeren tegen het personeelstekort en tegen de manier waarop de coronabesmettingen in de gevangenis worden aangepakt. Volgens vakbondssecretaris Grégory Wallez hebben de werknemers na een personeelsvergadering het werk neergelegd. "Na die emotionele actie, zullen we de staking met 24 uur verlengen", zegt hij.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?