Gewest financiert projecten tegen seksuele intimidatie in nachtleven

© Trax
| De projectoproep kadert in het actieplan van de Brusselse regering ter bestrijding van seksuele intimidatie in het uitgaansleven.

Het gewestelijke agentschap Equal.brussels lanceert dinsdag een projectoproep voor een bedrag van 200.000 euro. Verenigingen die actief zijn in de strijd tegen seksuele intimidatie in het nachtleven kunnen zich kandidaat stellen.

Bedoeling is om de opstart van nieuwe projecten te versnellen of om bestaande projecten te steunen.

"Deze projectoproep voor de verenigingssector is bedoeld om horecazaken veiliger, inclusiever en meer verwelkomend te maken," verduidelijkt staatssecretaris voor Gelijke Kansen Nawal Ben Hamou (PS).

"De voorgestelde projecten kunnen voortzettingen of uitbreidingen van bestaande initiatieven zijn: duurzaamheid, samenwerking en een zeer brede impact zijn van fundamenteel belang."

De projecten zullen worden geƫvalueerd door Equal.brussels, in overleg met een panel van deskundigen van de Brusselse Nachtraad en het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen, klinkt het.

Actieplan

De projectoproep kadert in het actieplan van de Brusselse regering ter bestrijding van seksuele intimidatie en seksueel geweld in het uitgaansleven. Daarvoor is in totaal een budget van 610.000 euro uitgetrokken

200.000 euro gaat binnen dat kader naar Equal.brussels om verenigingen die zich inzetten voor preventie en ondersteuning financieel te versterken.

De projectoproep staat nog open tot en met 30 april 2022, voor projecten die vanaf 1 oktober 2022 van start kunnen gaan.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?