Gewest wil rolstoelen uitlenen in voetgangerszone

voetgangerszone
© BRUZZ
© BRUZZ

Het Gewest onderzoekt of het een uitleendienst voor rolstoelen kan organiseren in de parkings en metrostations onder de zone. Dat zei minister Elke Van den Brandt (Groen) maandag in de commissie Mobiliteit.

Van den Brandt antwoordde op een vraag van Marc Loewenstein (Défi) over de toegankelijkheid van voetgangerszones voor personen met een beperkte mobiliteit.

In haar antwoord legt de minister van Mobiliteit onder meer uit dat Brussel Mobiliteit de mogelijkheid bestudeert om rolstoelen uit te lenen in de parkings en metrostations onder of vlakbij de voetgangerszone op de Anspachlaan in het centrum. De studie mondt wellicht uit in een proefproject.

Geen shuttledienst

“Niet enkel mensen met een beperking zouden zo’n dienst kunnen gebruiken,” zegt de minister aan BRUZZ. “Ook wie zijn been gebroken heeft of hoogzwanger is, kan zo’n rolstoel al eens gebruiken. Ik kreeg er zelf ooit een aangeboden in een winkel toen ik in verwachting was en was daar erg dankbaar voor.”

Van den Brandt wees er in haar antwoord op dat de voetgangerszones nu al erg toegankelijk zijn. Zo zijn er liften in de premetrostations en werd bij de keuze van de bodembedekking aan mensen met een beperking gedacht. Ook taxi’s kunnen mensen met een beperking ophalen in voetgangerszones.

Een shuttledienst specifiek voor mensen met verminderde mobiliteit lijkt de minister geen goed idee. “Zo’n dienst zou het doel van de voetgangerszone ondergraven.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?