Gewonde vogels: politie onderzoekt dierenmishandeling in Jette

© Felicien Thiry via Facebook
| Duif met stok door torso opgemerkt in Koning Bouwewijnpark

Bewoners van Jette merkten dinsdagochtend een duif op in het Koning Boudewijnpark met een lange fijne stok door zijn torso. Een paar weken eerder raakte een reiger gewond door een metalen staafje dat door zijn poot stak. De politie start een onderzoek.

Bewoners van de gemeente Jette worden voor de tweede keer opgeschrikt door een vreemd beeld in het Koning Boudewijnpark. In april raakte een reiger gewond, mogelijk door een blaaspijpschot waarbij een metalen staafje zijn poot spieste. Dinsdagochtend werd een duif opgemerkt met een fijne stok die door zijn borst stak. Ondanks de verwondingen lijkt het dier zich nog te kunnen verplaatsen, zo staat te lezen in La Dernière Heure.

Een inwoner uit Jette merkte de duif op en deelde de foto’s in de Facebookgroep van de gemeente. Het regende meteen een hoop verontwaardigde en boze reacties van mensen die vermoeden dat het om kwaad opzet gaat.

Buurtonderzoek

De politie bevestigt aan onze redactie dat een onderzoek wordt opgestart. “De wijkpolitie gaat onderzoek doen in samenwerking met iemand die aangesteld is in het kader van dierenwelzijn. Er zal een buurtonderzoek gebeuren waarbij aan mensen gevraagd zal worden of zij iets verdacht hebben opgemerkt. Daarnaast zullen de bewakingscamera’s rond het park in het oog gehouden worden."

De politie acht de kans groot dat het om eenzelfde persoon gaat die de dieren mishandelt, maar kan dat nog niet met zekerheid bevestigen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?