Gezien: agenten poseren voor tag die politie beschuldigt van racisme

© Politie Marlow via Facebook
| Agenten van de ochtendploeg reageren op de tag door voor de muur te poseren.

"Police raciste", staat er sinds donderdagochtend op een muur vlakbij het hoofdcommissariaat van de politiezone Marlow (Ukkel, Watermaal-Bosvoorde, Oudergem). De agenten van de ochtendshift reageren door te poseren voor de tag. "Ons personeelsbestand is, naar het beeld van de huidige samenleving, divers en heterogeen samengesteld", klinkt de reactie van de politie.

De tag werd afgelopen nacht aangebracht op een muur in de Ukkelse Rodestraat, de plaats van het hoofdcommissariaat van de politiezone Marlow. "De agenten die aan hun dag gingen beginnen waren een beetje geambeteerd door die tag", zegt woordvoerder van de politiezone Philip Vanhees. "Zij hebben dan toestemming gevraagd voor die foto."

De politiezone Marlow deelde de foto op Facebook. "Ons personeelsbestand is, naar het beeld van de huidige samenleving, divers en heterogeen samengesteld", klinkt het in het bijschrijft. "Ze staan elke dag klaar voor uw veiligheid."

De tag staat er nog, maar zal verwijderd worden. "Het is helaas geen Banksy", grapt de politiewoordvoerder. De politie is momenteel nog op zoek naar de dader.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?