Gezien: Auto vast op tramsporen aan Meiserplein

© Caroline Corbiau via Instagram
De juiste weg kiezen op het Meiserplein, het is niet altijd evident. Een verstrooide automobilist kwam maandagnamiddag op de tramsporen terecht. Het tramverkeer was 40 minuten onderbroken, maar is ondertussen hersteld.

Het Meiserplein is niet alleen een nachtmerrie voor voetgangers of fietsers, ook autobestuurders beginnen wel eens te zweten als ze het kruispunt-annex-rotonde vlakbij de VRT over moeten.

Bij het verlaten van de rotonde koos een verstrooide automobilist maandagmiddag voor de tramsporen die leiden naar de tramtunnel richting Diamant en Montgomery in plaats van de Reyerslaan. Gevolg: even verder reed het voertuig zich vast tussen het grind en de sporen.

Het duurde zowat 40 minuten om de sporen vrij te maken. "Het tramverkeer op de lijnen 7 en 25 was een tijdje onderbroken tussen de haltes Meiser en Hansen-Soulie, maar is ondertussen hersteld", aldus MIVB-woordvoerster An Van hamme.

Over enkele jaren zou de verkeerssituatie op het Meiserplein wat overzichtelijker moeten worden. Het Gewest heeft plannen om de tramtunnel te verlengen en ook het doorgaand autoverkeer ondergronds te stoppen.

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar nieuws@bruzz.be gestuurd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?