Gezien: burgemeester Close op stap met Chinese kunstenaar Ai Weiwei

© Twitter Philippe Close
| Ai Weiwei (links) en Brussels burgemeester Philippe Close (PS) kregen vandaag de kans om met elkaar van gedachten te wisselen.

Burgemeester Philippe Close (PS) heeft vandaag een wandeling door Brussel gemaakt met de Chinese kunstenaar en dissident Ai Weiwei. Die laatste gaf op bezoek bij de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten een lezing en ontving iets later ook een prijs voor zijn werk.

De Chinese kunstenaar Ai Weiwei staat bekend om zijn maatschappijkritische kunst en misschien zelfs nog meer om de slechte relatie die hem dat opleverde met de Chinese overheid.

Boekhandel en uitgeverij Taschen nodigde hem dit weekend uit voor een signeersessie in het bijzijn van onder meer Brussels burgemeester Philippe Close (PS).

Prijs en lezing

Close nam daarna de tijd om met Weiwei van gedachten te wisselen tijdens een korte wandeling door Brussel. Die leidde hen naar de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten waar de 62-jarige artiest een lezing gaf. Hij werd er ook in de bloemetjes gezet met een prijs voor zijn hele oeuvre.

Dat zagen ook de Franse gemeenschapsminister van Cultuur Bénédicte Linard (Ecolo) en Valérie Glatigny (MR) die in diezelfde regering bevoegd is voor Wetenschappelijk Onderzoek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?