Gezien: fakkeltocht tegen seksisme in Schaarbeek

© Suzanne Ryvers
| De fakkeltocht is omstreeks 17 uur gestart aan het Colignonplein in Schaarbeek. Daarna volgt een vernissage aan het Huis van de Vrouw in de Josaphatstraat.

Het Schaarbeekse Huis van de Vrouw trapt vanavond met een fakkeltocht de internationale expositie ‘Wat droeg je die dag?’ op gang. Die vraagt aandacht voor slachtoffers van seksueel geweld door de kledij van misbruikte vrouwen op de dag van hun aanranding tentoon te stellen.

Het initiatief moet helpen om één van de grote mythes rond verkrachting te weerleggen. Hoe iemand gekleed is, mag grensoverschrijdend gedrag nooit goed praten.

Collectieve tentoonstelling

De expo toont daarom de kledij van misbruikte vrouwen op de dag van hun aanranding. De collectieve tentoonstelling toont 51 getuigenissen op vier verschillende locaties in Schaarbeek (het gemeentehuis, le Centre Culturel, la Maison Couleur Femmes (Vie féminine) en het Huis van de Vrouw, red.) en loopt van 25 november 2018 tot 6 januari 2019.

Voor de grote opening organiseert het Huis van de Vrouw een fakkeltocht doorheen de gemeente. Die start om 17 uur op het Colignonplein en doet de vier plaatsen aan waar je naar de tentoonstelling kan gaan kijken. Daarna volgt een vernissage in het Huis van de Vrouw aan de Josaphatstraat.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?