Gezien: Filmcrew neemt Poelaertplein in

© Maxine Libaers
Updated: 31-05-2018 - 14:24

BBC draait momenteel een zesdelige serie van het bekende verhaal 'Les Misérables' in het justitiepaleis in Brussel. Om de acteurs en de crew van de nodige faciliteiten te voorzien, wordt het Poelaertplein overstelpt door vrachtwagens.

Wie aan het Poelaertplein passeert kan er niet naast kijken. Verschillende grote witte vrachtwagens nemen heel het plein in. "In de wagens op het plein gebeurt vooral de voorbereiding: de make-up en de kostuums. Daarna worden de acteurs naar de set gebracht", vertelt een medewerker van het Britse bedrijf Facilities by ADF.

Het negentiende-eeuwse verhaal van Victor Hugo is al verschillende keren in een nieuw jasje gestoken en wordt nu door BBC tot een niet-muzikale serie van zes afleveringen herwerkt. Regisseur Tom Shankland, bekend van onder andere The Missing en House of Cards, bracht heel de cast en crew naar Brussel om gedurende 22 dagen aan de serie te werken.

Naast Brussel vinden de opnames ook plaats op verschillende andere locaties in België en in het Noorden van Frankrijk. De locaties zouden gekozen zijn omdat ze de perfecte setting zijn voor een drama uit de negentiende eeuw. De volledige duur van de opnames zal ongeveer honderd dagen in beslag nemen tussen februari en juni 2018.

De productie van de serie is een samenwerking tussen BBC, Screen Flanders, Screen Brussels en het Brusselse productiehuis CZAR. Naast Britse acteurs als Dominic West, David Oyelowo en Lily Collins, zullen er ook Belgische acteurs meespelen in de serie.

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar redactie@bruzz.be gestuurd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?