Gezien: Flagey-fontein op minimale kracht

Ondanks de bijna tropische temperaturen draait de fontein op het Flageyplein maar op minimale kracht. De reden hiervoor is eenvoudig, klinkt het bij Brussel Mobiliteit: de installatie moet worden gereinigd omdat er te veel vuiligheid in het systeem is terechtgekomen.

Net op het moment dat alle verkoeling welkom is - het is momenteel 32 graden buiten - doet de Flagey-fontein het niet. Slechts twee waterstralen zijn er te zien, en dan nog op minimale kracht. Voor Brussel Mobiliteit, de gewestelijke overheidsdienst die het Flageyplein beheert, een teken dat de pompinstallatie gereinigd moet worden.

“De fontein werkt met een gesloten circuit”, zegt Inge Paemen van Brussel Mobiliteit aan BRUZZ. “Het water wordt dus voortdurend opgevangen en opnieuw gebruikt. Als er vuiligheid of afval in het systeem terechtkomt, bijvoorbeeld afkomstig van de gebruikers of de marktkramers, kan dat de pompinstallatie doen verstoppen.”

Maandagnamiddag is er volgens Paemen al een technicus ter plaatse gestuurd die de technische ruimte onder het plein zal reinigen. Nadien zou de fontein opnieuw helemaal operationeel moeten zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Opvangcentrum voor migranten breidt capaciteit uit

samenleving 1518526207

Nieuws uit Brussel in je mailbox?