Gezien: Geparkeerde auto's nemen stoep volledig in beslag in Sint-Joost

© Yves Du Bois

In Sint-Joost hebben geparkeerde auto’s de stoep van de Staartsterstraat volledig overgenomen. Dat blijkt uit een bericht van een boze burger: “Elke dag weer... Voetgangers, kinderkoetsen enzovoort zijn niet toegelaten op het voetpad in onze straat.”

De Staartsterstraat is een smalle straat in de buurt van de Kruidtuin tussen de Dwarsstraat en de Brialmontstraat. Een verontwaardigde bewoner van de straat poste een filmpje in de Facebookgroep 1210SJTN.

Volgens oppositiegemeenteraadslid Frederic Roekens (Groen) is parkeren op de stoep in Sint-Joost-ten-Node dagelijkse kost. “Ik woon zelf ook in die buurt, en er staan heel vaak auto’s foutgeparkeerd. Burgemeester Emir Kir (PS) zou zeggen: 'Het is de gemeente met de minste parkeerplaatsen, en dus de hoogste parkeerdruk.'"

Dat is volgens Roekens geen excuus. “Het huidige beleid is: we moeten de automobilisten zo min mogelijk lastigvallen,” gaat Roekens verder. “Zelfs tijdens het jaarlijkse straatfeest Travertsons! dat eerder deze maand plaatsvond, konden de foutgeparkeerde auto’s niet worden weggesleept. Daar had de burgemeester geen toestemming voor gegeven.”

Dat de parkeerdruk hoger is in Sint-Joost dan in andere gemeentes, blijkt ook uit de cijfers van parking.brussels, het parkeeragentschap van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Waar het totale aanbod aan parkeerplaatsen in Brussel gemiddeld neerkomt op één plaats per vijf inwoners, gaat het in Sint-Joost-ten-Node om één plaats op tien inwoners. Ook de politiezone Noord bevestigt aan BRUZZ dat er in Sint-Joost te weinig parkeerplaatsen zijn.

Burgemeester Emir Kir (PS) kon op dit moment niet reageren.

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar nieuws@bruzz.be gestuurd.
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?