Een gigantisch spandoek aan het Poelaertplein.

Gezien: Gigantisch spandoek aan Poelaertplein met de tekst ‘Free Palestine’

JP
© BRUZZ
16/10/2023

Opvallend beeld in de Marollenwijk: op het dak van een woning hangt een gigantisch spandoek met een steunboodschap aan Palestina. 'From Bxl to Gaza: Free Palestine', staat op het doek te lezen.

Naast het spandoek op het dak, is ook een Palestijnse vlag op de balustrade geschilderd. Ernaast is een pamflet opgehangen, maar al grotendeels verwijderd. ‘Stop Genocide’ zijn de enige woorden die nog leesbaar zijn, waarmee de schrijvers opnieuw verwijzen naar het Israëlisch-Palestijnse conflict.

Na een aanval van de Palestijnse beweging Hamas op 7 oktober volgden tegenaanvallen met raketten door Israël en de afsluiting van elektriciteit, voedsel en benzine voor de bewoners van Gaza.

648837e4-whatsappimage2023-10-16at165656.jpeg

De Palestijnse vlag en een affiche met de tekst 'Stop Genocide'.

Volgens het ministerie van Volksgezondheid van Gaza zijn er de afgelopen week zeker 2.750 Palestijnen om het leven gekomen door Israëlische raketaanvallen. Aan Israëlische kant vielen bij de aanvallen van Hamas meer dan 1.400 doden.

Het aantal steunbetuigingen voor de Palestijnen volgt elkaar snel op in Brussel. Donderdag vond een betoging plaats voor het ministerie van Buitenlandse Zaken, zondag kwamen opnieuw honderden mensen samen op het Bethlehemplein.

Zondag om 14 uur is een betoging gepland op het Schumanplein, zo kondigt de Belgisch-Palestijnse vereniging aan via sociale media. Woensdag vond in Brussel ook een solidariteitsactie voor Israël plaats op het Luxemburgplein.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni