Gezien: graffiti fleurt treinstation Meiser op

© Véronique Morlet / Facebook
| Afgelopen weekend werden de graffiti's geplaatst in het station Meiser.

De grote kleurrijke graffiti is gezet door het Brusselse collectief Propaganza, dat op aanvraag muurschilderingen maakt. Opdrachtgever NMBS wil zo vermijden dat mensen illegale tags plaatsen.

"Uit de verschillende ontwerpen voor het station kwam de vzw Propaganza als beste uit de bus," zegt NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman. Bovendien hadden de spoorwegen al goede ervaringen met het collectief vanwege een eerdere samenwerking.

Voor de muurschildering werd gekozen voor kleuren die aansluiten bij het station: veel blauwe en oranje tinten.

'Liever professionele graffiti'

Eerder werden ook de stations Ruisbroek en Buizingen in Vlaams-Brabant en dat van Diesdalle in Ukkel aangepakt, eind september wordt station Halle onder handen genomen.

“We verkiezen dat er in plaats van slordige tags, een muurschildering komt van professionele artiesten,” verklaart Temmerman. “De ongeschreven regel gebiedt dat artiesten niet over elkaars werk schilderen, dus op deze manier kunnen we overlast stoppen.”

Couleur Café en BMW

Propaganza Urban Artists is een collectief artiesten dat eerder al in opdracht van de gemeente Elsene werkte. De artiesten waren ook bij Couleur Café aanwezig om de muren op de festivalsite kleur te geven.

Het werk van het collectief is vaak figuratief, met afbeeldingen van personen of landschappen, maar ook logo's of abstracte vormen keren terug in hun werk. Eerder werkte Propaganza al voor automerk BMW, reclamebureau JC Decaux en champagnemerk Moêt & Chandon.

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar nieuws@bruzz.be gestuurd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?