| Groot Eilandstraat wordt parking

Gezien: Groot Eilandstraat wordt parking

ADD
© BRUZZ
20/06/2020

De Groot Eilandstraat in het centrum van Brussel is nog maar pas heraangelegd, toch wordt ze nu al geteisterd door foutparkeerders op de trottoirs. De politie gaat de situatie komende dagen in de gaten houden, en bekijkt hoe de plaag gestopt kan worden.

Op verschillende beelden die BRUZZ toegestuurd kreeg is te zien hoe een aantal wagens zorgeloos parkeert op de Groot Eilandstraat. Deze kreeg de voorbije maanden een serieuze facelift, maar dat blijkt niet voldoende om wildparkeerders te weren.

"Het foutparkeren is een plaag in Brussel," zegt een politiebron die anoniem wil blijven aan onze redactie. "Op vele plaatsen worden fysieke obstakels aangebracht zoals bloempotten of paaltjes om dat fenomeen tegen te gaan. In de eerste weken na de aanleg is er altijd een evaluatieperiode nodig, om te zien of aanpassingen nodig zijn. Uit die foto's blijkt dat we die straat extra in de gaten zullen moeten houden."

Horecazaken in de buurt

Bovendien is de autodruk in de afgelopen weken opnieuw aanzienlijk toegenomen, nu de coronamaatregelen beduidend versoepeld zijn. "Gezien de nabijheid van de vele horecazaken op het Sint-Goriksplein is de neiging groot om zijn auto hier te droppen, ook al is dat verboden," aldus een buurtbewoner.

Ilse Van de Keere, woordvoerster van de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene, laat weten dat het om "een nieuw fenomeen gaat."

"We zullen het in de gaten houden in de komende dagen, en in functie van de evolutie van de situatie zullen we de gepaste maatregelen nemen, in overleg met de Stad."

Dit artikel kwam tot stand dankzij een tip van een lezer. Nieuws melden kan via Whatsapp (0489-988.988) of via het formulier op onze website.

Wildparkeren - Groot Eilandstraat

| Wildparkeren - Groot Eilandstraat

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar redactie@bruzz.be gestuurd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Samenleving, Mobiliteit, Gezien, wildparkeren, Groot Eiland

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni