Wildparking op Poincarélaan even terug door vernielde parkeermeters

© Brussel-Stad
| Automobilisten reden de automaten met opzet aan, waardoor ze omvielen of hun voet stuk is.

Een tiental parkeermeters op de Kleine Ring tussen Lemonnier en Arts et Métiers is vernield door vandalen. De mobiliteitsdienst van Brussel-Stad haalde de automaten weg voor herstelling. In afwachting kunnen autobestuurders hun wagen met de blauwe parkeerschijf kwijt op de middenberm langs de Poincarélaan.

Sinds december rijden vandalen de parkeermeters op de middenberm opzettelijk aan, zo verneemt BRUZZ bij het kabinet van bevoegd schepen Bart Dhondt (Groen). Een tiental van die automaten langs de Poincarélaan viel daardoor om of is beschadigd.

Herstellingen

Brussel-Stad demonteerde alle parkeermeters vorige week om ze te controleren en indien nodig reparaties uit te voeren. In de meeste gevallen is het de voet van de automaten die opgeknapt moet worden.

"We betreuren heel erg dat mensen de parkeermeters vandaliseren", zegt Els Wauters, woordvoerster van mobiliteitsschepen Bart Dhondt. "Het parkeerreglement is er juist om het beperkte aantal parkeerplaatsen eerlijk te verdelen."

Beschermend beton

De komende weken zullen de parkeermeters hersteld en teruggeplaatst worden. Om toekomstig vandalisme te vermijden, zal de stad Brussel ze beschermen met betonblokken. In afwachting daarvan kunnen autobestuurders wel met hun blauwe parkeerschijf parkeren langs de Poincarélaan.

Tot 2017 stond de middenberm op de Kleine Ring bekend als de grootste wildparking van het Brussels Gewest. Hoewel de zone niet ingekleurd was als parkeergebied, stond het er vol met auto's, bestelwagens en ander schroot.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?