© Els Ampe

Gezien: Grote Markt even Vlaamse parking

© brusselnieuws.be
11/07/2012
“Grote markt in #Brussel is verkeersvrij, uitgenomen voor Vlaamse politici blijkbaar...pfff", tweette Brussels parlementslid Els Ampe (Open VLD) naar aanleiding van de 11 juli-receptie op het Brusselse stadhuis.

Ampe woont net als nogal wat hoogwaardigheidsbekleders de receptie bij die jaarlijks wordt georganiseerd op het Brusselse stadhuis. Voor die gelegenheid werd de Grote Markt even een parking voor de genodigden.

Het Brussels parlementslid trekt wel vaker de aandacht op de Vlaamse feestdag. Twee jaar geleden wierp ze Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans tijdens zijn speech voor de voeten dat hij de reputatie van de Vlamingen in Brussel besmeurde.

De Grote Markt werd al in de jaren 1970 autovrij na een campagne van het Engelstalige blad The Bulletin. Dat noemde de Grote Markt 'de mooiste parking van de wereld.' Picknickinspirator Philippe Van Parijs verwees in een opiniestuk onlangs nog naar die episode.

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar redactie@bruzz.be gestuurd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Politiek, Gezien

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie