Gezien: ingepakte afvalophalers bij Noordstation

© Bart D
| Afvalophalers van Net Brussel dragen beschermingskledij bij het Noordstation.

De angst voor besmettelijke ziektes in de omgeving van het Brusselse Noordstation zit er dik in. Afvalophalers van Net Brussel dragen beschermende kledij en een mondmasker in de omgeving van het busstation. Daar verblijven transitmigranten in een weinig hygiënische omgeving.

De problematische situatie met transitmigranten in het CCN-gebouw bij Brussel-Noord sleept al maanden aan. Nadat vervoersmaatschappijen De Lijn en MIVB (opnieuw) besloten om hun ondergrondse bushaltes te verplaatsen is de discussie over het onderwerp weer springlevend.

Centraal staan de onhygiënische situatie aan de bushaltes en de angst dat de transitmigranten besmet zijn met ziektes zoals tuberculose. Volgens Dokters van de wereld is er geen sprake van een uitbraak van besmettelijke ziektes en is de gezondheidssituatie stabiel, maar het is duidelijk dat niet iedereen de situatie vertrouwt.

Afvalbedrijf Net Brussel kiest het zekere voor het onzekere en laat afvalophalers voortaan werken met beschermende witte pakken en mondmaskers. Dat meldt een lezer aan BRUZZ. Het bedrijf kondigde eerder ook al aan dat medewerkers ingeënt zouden worden tegen hepatitis A en B.

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar redactie@bruzz.be gestuurd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?