Net Brussel gaat straatvegers Noordstation vaccineren

© Kevin Van den Panhuyzen-BRUZZ

De komende dagen zal Net Brussel een tiental personeelsleden vaccineren tegen hepatitis A en B. Net Brussel doet dat wegens de onhygiënische toestand aan het Noordstation. "We willen ons personeel beschermen tegen de risico's."

Dat schrijft La Dernière en bevestigt Net Brussel aan BRUZZ. De vakbonden bij De Lijn waarschuwden eerder deze week voor ziektes in het Noordstation. Dat bericht sprak Dokters van de Wereld, dat er actief is, tegen. Maar Net Brussel deelt de vrees van de vakbonden.

"Iedereen weet hoe het Noordstation erbij ligt en wij moeten dat opkuisen", zegt woordvoerder van Net Brussel Etienne Cornesse aan BRUZZ. "Er zijn risico's en daartegen willen we ons personeel beschermen."

De komende dagen zal Net Brussel een tiental straatvegers laten vaccineren tegen hepatitis A en B. Daarnaast krijgen personeelsleden beschermende kledij. "De ploeg die er vandaag actief was, is al gevaccineerd", aldus Cornesse. "We moeten zo snel mogelijk reageren. Dit is heel dringend."

Deze ochtend liet de gemeente Schaarbeek een gezondheidsinspectie uitvoeren in het Noordstation. De resultaten daarvan worden donderdag of vrijdag verwacht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?