| Een kerstboom enkele dagen nadat hij moest opgehaald worden, de netheidssituatie is er ondertussen ernstig op achteruit gegaan.

Awel merci

Gezien: kerstbomen in Alhambrawijk blijven liggen

20/01/2020
Updated: 21/01/2020 11.55u

Anderhalve week en minstens vijf meldingen via Fix My Street later was de kerstboom van Jean Mattot maandag nog steeds niet opgehaald. "Ondertussen zijn alle kerstbomen in de Lakensestraat en Koopliedenstraat opgehaald," meldt Net Brussel dinsdag.

Jean Mattot, een buurtbewoner van de Alhambrawijk, was het grondig beu. Zijn kerstboom die hij op 9 januari, zoals de meeste Brusselaars, buitenzette voor ophaling lag maandag nog steeds voor de deur. Ondanks ontelbare meldingen via Fix My Street waren elf dagen later enkel de kleine bomen opgehaald.

Net Brussel moest maandag de verklaring nog even schuldig blijven, maar reageert dinsdag dat het de kerstbomen heeft opgehaald. "Het waren er zes in de Lakensestraat en drie in de Koopliedenstraat," zegt woordvoerder Etienne Cornesse. Hij verduidelijkt wel dat klachten bij Fix My Street eerst bij de gemeente terechtkomen, “als het over vuilnisophaling gaat wordt dat via hen naar ons doorgestuurd”.

Cornesse benadrukt dat Net Brussel dinsdag al is langsgegaan, terwijl de ophaaldag voor de groene zak en de kerstbomen normaliter pas donderdag is. "Maar ook donderdag zullen we de normale ronde doen."

Een opluchting, want in de wijk groeide de onvrede over de overlast: “Dit is al niet altijd de gemakkelijkste wijk, de bomen worden op straat gerold en mensen smijten er allerlei vuilnis tussen omdat het er toch maar ligt”.

Ook op andere plaatsen in Brussel lijken de stoepen soms nog bezaaid met kerstbomen. “Maar vaak gaat het toch om mensen die nu pas hun boom buitenzetten of die het ophalingsrooster niet respecteren,” aldus Cornesse.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving , kerstboom , Alhambra-wijk , Alhambrawijk , Fix My Street , Net Brussel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni