Gezien: Kiekenmarkt bijna verkeersvrij

Tijdens de kerstdagen was het nog een modderpoel, tegenwoordig begint de Kiekenmarkt al op een verkeersvrije straat te lijken. Ook de rest van de buurt rond de Grote Markt is goed op weg om een voetgangerszone te worden.

Natuurlijk gaat het vaak tergend traag in Brussel. De aanpassing van de centrale lanen is bijvoorbeeld nog niet voor morgen (overigens ook nog niet voor overmorgen), en op de nieuwe hal van het Centraal Station wacht u nu ook al een half decennium. Maar de omvorming van de buurt rond de Grote Markt, die is nu toch bijna rond.

Laatste wapenfeit van het stadsbestuur: De Kiekenmarkt (op de foto kijkt u richting Anspachlaan), een van de 14 straten in de buurt, is van gevel tot gevel heraangelegd tot voetgangerszone. Van de rijweg rest enkel een soort autosuggestiestrook op hetzelfde niveau als de rest van de straat, die kan dienen voor laden en lossen.

Vandaag kunnen de auto's weliswaar nog even door de straat, maar daar komt binnenkort verandering in wanneer de verdwijnpalen arriveren. De lelijke en tijdelijke betonblokken functioneren zo lang als dam tegen wildparkeerders.

Buurtbewoners moeten nog even op hun tanden bijten: pas einde mei zijn de werken achter de rug.

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar nieuws@bruzz.be gestuurd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?