Manifestatie tegen politiegeweld op 15 maart 2018.© Pim Notebaert-BRUZZ

Actievoerders zijn donderdagavond aan Anneessens op straat gekomen om te betogen tegen politiegeweld en het repressieve beleid van de regering. Vooral minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) en diens Kanaalplan, maar ook staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) moesten het ontgelden. De actievoerders eisen ook betere bescherming én oplossingen voor migranten en sans-papiers.

De manifestatie was een initiatief van de campagne Stop Repressie, in samenwerking met onder meer antiracismevereniging MRAX, het Molenbeeks oudercomité tegen politiegeweld en jongerenorganisatie JOC.

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar nieuws@bruzz.be gestuurd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?