Gezien: Mark Zuckerberg eet in Koninginnegalerij

© Taverne du Passage via Facebook
| De werknemers van Taverne du Passage gingen graag op de foto met de sterke man van Facebook.

Mark Zuckerberg verblijft in Brussel voor een meeting met leden van de Europese Commissie. Eerst maakte de CEO van Facebook tijd vrij om een hapje te gaan eten in de Sint-Hubertusgalerij.

De Europese Commissie werkt aan een witboek over artificiële intelligentie (AI) en een Europese datastrategie. De twee initiatieven moeten bewijzen dat de EU een rol van betekenis kan spelen in de economie van de 21e eeuw. Vandaag creëren vooral Amerikaanse en Chinese bedrijven economische meerwaarde met Europese data als brandstof.

Europa wil AI bovendien onderwerpen aan audits, om te voorkomen dat de controle over de algoritmes verloren gaat. Een beter begrip ervan, moet tot meer vertrouwen leiden. Iemand die over beide thema's een hartig woordje kan meespreken, is Mark Zuckerberg. De op winst gebaseerde algoritmes van Facebook brachten hem de voorbije jaren in diskrediet.

Taverne du Passage

De CEO van het grootste sociale netwerk zakte daarom af naar Brussel. Zuckerberg zal aan Eurocommissarissen uit de doeken doen hoe hij Amerikaanse en Chinese techbedrijven zou reguleren. Hij licht er ook zijn visie op privacywetgeving en hervormingen in de techindustrie toe.

Maar voor die marathonvergaderingen legde Zuckerberg een stevige fond in het iconische restaurant Taverne du Passage in de Sint-Hubertusgalerij. Werknemers van het etablissement legden dat moment voor de eeuwigheid vast.

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar nieuws@bruzz.be gestuurd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?