| De walvisstaart is een kunstwerk van dierenbeeldhouwer Pierre-Yves Renkin.

Gezien: mysterieuze walvisstaart aan station Schaarbeek

JDK
© BRUZZ
27/01/2023

Tot grote nieuwsgierigheid van passanten en omwonenden zwiert sinds donderdag het uiteinde van een levensgrote walvisstaart uit de grond voor het treinstation van Schaarbeek. Het blijkt een tijdelijk kunstwerk te zijn om de aandacht te vestigen op Animalia, een tentoonstelling in Train World die in teken staat van biodiversiteit en natuur.

De blauwe staart werd pal voor het station geïnstalleerd, waar iedereen het kunstwerk goed kan zien. De omvangrijke sculptuur is van de hand van Pierre-Yves Renkin, een bekende Brusselse dierenbeeldhouwer, die op de eerste verdieping van het station Schaarbeek een deel van zijn privécollectie onthult aan het publiek. Die bestaat naar verluidt uit "zeldzame voorwerpen, documenten en unieke archieven". Renkin is, naast beeldhouwer en maker van sculpturen, ook taxidermist, iemand die dode dieren opzet.

De tentoonstelling kader in een grotere expo, genaamd Animalia, die vanaf 17 februari in Train World loopt, en focust op het belang van biodiversiteit en een gezond klimaat, en hoe het openbaar vervoer, zoals de NMBS, kan bijdragen in de strijd tegen de klimaatopwarming. De walvissenstaart moet mensen triggeren om naar binnen te gaan.

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar redactie@bruzz.be gestuurd.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni