Gezien: politie onderschept bijenzwerm in Laken

© Zpz_Polbru Mobility Laeken
| Politie verwijdert bijenzwerm in Laken

Een fietspatrouille van de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene heeft zaterdag een bijenzwerm aangetroffen in de Félix Sterckxstraat in Laken. De zwerm werd vakkundig verwijderd door een inspecteur van de lokale politie, die zelf imker is in zijn vrije tijd.

Zaterdagmiddag, omstreeks 15u30 in Laken. Een bikersploeg van de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene voert een dagelijkse Covid-19-ronde uit, als de agenten aangesproken worden door een bezorgde burger. Die brengt de ze iets verder naar de Felix Sterckxstraat.

"Wat de agenten daar hebben aangetroffen is een toch wel serieus bijennest," stelt Ilse Van de Keere, woordvoerster van de bewuste politiezone. "De agenten konden dat nest uiteraard niet laten staan, en hebben dan maar een collega opgetrommeld die in zijn vrije tijd imker is."

'Mooie vangst'

Het was een tijdrovende operatie. "De imker moest eerst op zoek gaan naar de koningin, want zij is degene die de zwerm leidt. Als zij gevangen wordt genomen, volgt de rest."

De politieinspecteur die belast werd met deze delicate operatie spreekt over een mooie vangst. "Het blijkt om een kruising tussen twee bijensoorten te gaan. Die is fel gegeerd bij imkers," vervolledigt Van de Keere. "De bijenzwerm werd overgebracht naar het terrein van de agent-imker, die er verder zorg voor zal dragen."

Politie verwijdert een bijenzwerm in Laken

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?