| Regenboogvlag aan de Amerikaanse ambassade in Brussel.

Gezien: regenboogvlag fleurt gevel Amerikaanse ambassade op

Fauve Deldime
© BRUZZ
09/06/2023

Wie al passeerde in de Regentlaan zag misschien sinds begin deze maand de regenboogvlag hangen, samen met de nationale vlag van de Verenigde Staten. Opvallend, want de Brussels Pride werd vorige maand al gevierd.

Brussels Pride vond plaats op zaterdag 20 mei. Toch zijn de Amerikanen met de regenboogvlag aan de ambassade niet te laat in gang zijn geschoten: de verklaring is simpelweg dat juni in de Verenigde Staten de Pride-maand is.

De regenboogvlag aan de ambassade komt er op een opvallend moment: onder andere mensenrechtenorganisatie Human Rights Campaign (HRC) heeft deze maand in de Verenigde Staten de noodtoestand voor LGBTQIA+-personen uitgeroepen. In deze legislatuur werden al ruim 525 wetsvoorstellen ingediend die de rechten van deze mensen moeten beperken. In de staat Texas mogen sommige scholen bijvoorbeeld geen les meer geven over gender en seksualiteit.

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar redactie@bruzz.be gestuurd.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni