Onder meer minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt loopt over het regenboogzebrapad aan de VUB

| Onder meer minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt loopt over het regenboogzebrapad aan de VUB

Gezien: Regenboogzebrapaden en -tunnels voor Pride-maand

ADD
© BRUZZ
18/05/2022

Naar aanleiding van de Pride-maand zijn woensdag regenboogzebrapaden ingehuldigd op een aantal plekken in de stad. Aan de VUB-campus in Elsene verschenen gloednieuwe exemplaren, onder meer op de Generaal Jacqueslaan. Ook op het Flageyplein, het Schumanplein en het Rogierplein zijn nog regenboogzebrapaden.

In het kader van de Belgian Pride zijn de regenboogkleuren van de LGBTQI+-beweging overal in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zichtbaar. Een reeks zebrapaden, onder meer op het Flageyplein, het Schumanplein, aan het Rogierplein en rond de VUB-campus in Elsene werden (opnieuw) geschilderd in de kleuren van de regenboog.

Daarnaast werden verschillende verkeerslichten aangepast, met name die aan het Schumanplein, het Rogierplein, de Vlaamsepoort en aan het station van Etterbeek. De belichting van de verschillende tunnels werd aangepast om te verwijzen naar verschillende vlaggen van de LGBTQI+-beweging: zo zal de Hallepoort de strijdkleuren van de transgendergemeenschap dragen, en de Kruidtuintunnel de kleuren van de panseksuele gemeenschap dragen. De Naamsepoort draagt de kleuren van de intersekse-vlag, de Jubelparktunnel die van de lesbische gemeenschap en de Montgomerytunnel die van de biseksuele gemeenschap.

'Zo inclusief mogelijk'

Ook de Vrije Universiteit Brussel nam dit jaar een initiatief om een aantal zebrapaden aan de campus in Elsene om te vormen tot regenboogpaden. "De VUB maakt hiermee het duidelijke statement dat de universiteit, en Brussel in het algemeen, een plaats is waar iedereen welkom is en zichzelf mag zijn," klinkt het in een persbericht.

Rector ad interim Jan Danckaert: “De VUB staat open voor alle identiteiten en gezindten. We tolereren geen discriminatie en willen iedereen welkom heten. Daar letten we scherp op. De nieuwe regenboogzebrapaden aan de ingang van de campus zijn daar een heel kleurrijk symbool voor. Veilig oversteken voor iedereen.”

VUB-alumna en minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen) kwam de regenboogpaden op de Pleinlaan, de Generaal Jacqueslaan en de Triomflaan inwijden. De rainbow-zebrapaden kwamen er in samenwerking met het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar redactie@bruzz.be gestuurd.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni